Nextopia : livet, lyckan och pengarna i Förväntningssamhället av Micael Dahlén

by Sölve on 2009-07-20

Nextopia : livet, lyckan och pengarna i Förväntningssamhället
av Micael Dahlén
194 sidor
Förlag: Volante QNB (2008)
www.volante.se

Professorn Micael Dahlén skriver om förväntningssamhället, hur vi alltmer lever för hur det ska bli i framtiden. Vi jagar nästa sak, nästa jobb, nästa dejt som alla ska bli bättre än det vi upplevt tidigare. Han menar att det aldrig har varit lättare att bli lycklig än i dagens samhälle, samtidigt som det aldrig har varit svårare att förbli lycklig.
Jakten på nästa stora grej överskuggar allt annat. De flesta av oss vet förstås att förväntan ger upphov till positiva känslor. Som när man låg vaken natten före födelsedagen och knappt kunde bärga sig innan familjen kom in med tårta och presenter på morgonen.
Boken är skriven i rappt tempo, korta kapitel som består av ännu kortare delar. Mängder av exempel på alltifrån iPhone-lanseringen till filmbolagens fokusering på trilogier.
Ursprunget till boken var bloggen nextopia.info som du kan läsa för att få en bild av vad du kan förvänta dig av boken.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: