Välkommen till din hjärna av Sandra Aamodt, Sam Wang

by Sölve on 2009-10-20

Välkommen till din hjärna : varför du glömmer var du lagt bilnycklarna men inte hur du kör
av Sandra Aamodt, Sam Wang
322 sidor
Förlag: Natur & Kultur (2009)
www.nok.se

Vid första anblicken framstår boken som lite akademisk i sin utformning. Men när man börjar läsa försvinner den känslan. Inte minst genom att boken effektivt slår hål på en stor mängd myter kring hjärnan (“vi använder bara 10 procent av vår hjärna” är en sådan populär myt) eller hur hjärnskador skildrats på film (framför allt minnesförluster inte alltid helt korrekt ur ett vetenskapligt perspektiv).
Det här är en bok för dig som vill skaffa dig lite djupare kunskaper om hur hjärnan fungerar. Författarna tar upp olika sjukdomar som kan påverka hjärnan men även externa faktorer som intag av alkohol och droger.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: