Den globale entreprenören av Richard Branson

by Sölve on 2010-01-09

Den globale entreprenören
av Richard Branson
324 sidor
Förlag: Roos & Tegner AB (2009)
www.roostegner.se

Richard Branson kan man inte låta bli att fascineras av. Har du inte läst hans första bok (på svenska “Självbiografi”, på engelska “Loosing my Virginity”) så gör det. Det är en spännande berättelse av hans tidiga år som företagare när han mot alla odds startade sitt skivbolag. Och hans galna äventyr med luftballonger.
Då var han en ung entreprenör som få trodde på. Idag är han en respekterad företagsledare, fortfarande sedd som lite halvgalen av många, men ingen tvivlar på att han kan lyckas med nästan vad som helst.
Han är inte rädd för att testa nya idéer. Idag handlar det till stor del om att mängder av människor hör av sig till Virgin med sina idéer. Och Branson är den som har sista ordet om man ska satsa på dem.
Ett av hans aktuella och mest omtalade projekt är såklart Virgin Galactic – rymdturism. Han tror stenhårt på att det kommer ett kommersiellt genombrott för resor till rymden.
En sak som gör Branson unik är att han använder varumärket Virgin på de mest skilda produkter och tjänster. Det är ett spretigt imperium. Men det finns ändå grundläggande värderingar som styr och därmed ändå skapar en röd tråd inuti.
Även om storleken på Bransons affärer ligger på en helt annan nivå än en vanlig småföretagare kan man ändå inspireras av och lära sig av denne man. I boken berättar han mycket om spelet bakom, han skriver även en hel del om sin filosofi vid anställning av personal.
Läs den!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: