Lyckas som entreprenör Av Ola Lauritzson

by Sölve on 2010-02-09

Lyckas som entreprenör
Av Ola Lauritzson
180 sidor
Förlag: ICA Bokförlag
www.icabokforlag.se

På sidan 25 i den här tidningen kan du läsa en intervju med författaren Ola Lauritzson. Som författare är han kanske mest känd för sina böcker om GI-metoden som hjälpt många svenskar att få ordning på vikten.
Men han har drivit företag inom flera olika branscher och i den här boken berättar han om sina erfarenheter från dessa. Det är inte bara succéer utan även några misslyckanden och framför allt några misstag han lyckats undvika.
Förutom sig själv passar han också på att lyfta fram ett antal andra entreprenörer, både stora och små. Boken innehåller flera korta intervjuer om folk som startat olika företag. Även dessa delar med sig av sina råd.
En stor del av boken vänder sig främst till den som ska eller nyligen har startat ett företag. Men jag tror även att de som varit igång ett tag och kanske funderar på att växa kan hitta en del läsvärt. Ett kapitel ägnas åt riskkapital. Slutligen går Ola igenom alla de företag som han varit med om att starta – och vilka lärdomar han dragit av varje företag.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: