Tumregler : 52 sanningar för att lyckas med affärer utan att förlora sig själv av Alan M Webber

by Sölve on 2010-04-07

Tumregler : 52 sanningar för att lyckas med affärer utan att förlora sig själv
av Alan M Webber
222 sidor
Förlag: Bookhouse
www.bookhouse.se

Alan M Webber är en av grundarna till affärstidningen Fast Company. I den här boken har han samlat ihop en massa klokheter, som han kallar tumregler, under 40 års tid. Alla lärdomar han fått genom människor han träffat eller jobbat tillsammans med har han skrivit ner på indexkort och haft med sig ständigt, både på resande fot och hemma.
Det är en brokig samling tänkvärdheter, och boken behöver absolut inte sträckläsas. Med 52 kapitel på dryga 200 sidor så förstår du att det inte är några långa avsnitt. Det är lättläst, lättsamt och hela tiden med glimten i ögat.
Ett exempel. Tumregel nr 4: Implementera inte lösningar. Förhindra problem. Om att fokusera på att hindra att ett problem uppstår istället för att hitta en lösning när det väl har gjort det. Att jobba sig tillbaks till kärnan. Täta läckan istället för att ställa en hink under röret där vattnet droppar ner på golvet.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: